Kéz- és Lábápolás és Test gyantázás

 

Pedikűr – manikűr:

A gyógypedikűrt, manikűrt és műkörömépítést is lehet profi szinten végezni és az, hogy kell is, az nem kérdés számunkra.  A kéz- és lábápolás alapvető elvárása a higiénia. Nálunk ez a követelmény elengedhetetlen.

A lábak nagyon érzékeny része a testnek, ezért folyamatos odafigyelést igényel, amit esztétikai és gyógypedikűrrel lehet biztosítani:

– bőrfertőtlenítő szappanos (Clarasept) lábfürdő,

– elhalt bőrök eltávolítása,

– tyúkszemek kiszedése,

– köröm rövidítése, reszelővel való formázása,

– benőtt körmök eltávolítása,

– valamint hidratáló krémmel történő rövid masszírozás.

Gyantázás:

Manapság a szőrtelenség, főleg a nőknél a jól ápoltság alapja, a higiénia szerves része. Az ókorban mézemulziós pasztával, majd cukorpasztával végezték a szőrtelenítést, amit cukor, méz, citromlé megadott arányú főzete adja. A 90-es évekig használt, un. lábasban melegített, főzött gyanták alapja a fenyőgyanta, ill. ennek mesterséges változata volt.  A 90-es években váltották fel az előbb említett lábasos gyantázási technikát a görgő fejes patronos gyanták, hőfokszabályzós, időszabályzós gyantamelegítő gépek kíséretében. Itt a gyanta 15, 30, 80, 100 ml-es kiszerelésekben jelent meg. Ezek egyszer használatos gyanták melyeket textil csíkokkal távolítunk el, az előző technikának megfelelő módon. Sosem szabad elfeledkezni a gyantázott bőrfelület ápolásáról, mivel a bőr (akármilyen spéci gyantával is dolgozunk) irritációnak van kitéve. Ezért nem szabad kihagyni soha a bőr nyugtatását, hűsítését, hidratálását.

Nálunk a Titándioxidos gyantát használja szakemberünk, mely erős szőrzetre alkalmazható és bőrnyugtató hatóanyagot tartalmaz.